Het gaat er niet om hoeveel iets kost, maar wat het je oplevert

“Ja maar dat voor dat item heb ik veel geld betaald! “ hoor ik regelmatig en als ik dan doorvraag komt er bijna altijd uit dat ze er niet meer blij van worden en in de weg ligt…dat de enige reden van het niet weg kunnen doen, de prijs is wat er voor is betaald… Maar lieve mensen dat geld is al weg… En wat kost het item je nu? Je rust, je ruimte en je overzicht, en er is geen plek voor de spullen die wel iets aan je leven toevoegen…

Ook ik heb deze struggle gehad… Het item waar ik de meeste moeite mee had was een draagzak, helaas waren de kindjes te groot ervoor geworden. Dus gebruiken deed ik hem niet meer…. En bewaren voor als ik ooit oma wordt (als dat al zo mag zijn en hun keuze is) duurt nog veeeeeeels te lang. Daarvoor ging ik de draagzak niet bewaren. Er ja dat deed pijn…. Hoeveel waarde ik eraan hechte en het lage bedrag waarvoor ik hem kon verkopen… Maar eerlijk is eerlijk het voegde niks meer toe aan mijn leven van nu..

Laat het los….want wat levert het je op als je het houdt (en alleen maar voor de prijs)

Zoek er manieren voor
*Verkopen
*Ruilen (bijv op een kledingswap)
*Zoek er een goed doel voor, of iemand aan wie je het echt gunt.

Sinds ik deze quote ben gaan naleven is er een enorme mindsetshift bij mij gekomen…
kijk niet naar wat dingen kosten maar wat het je oplevert… Ik heb inmiddels duizenden euros uitgegeven aan coaching, trainingen seminars over uiteenlopende onderwerpen en ja soms was het even slikken om een hele grote investering te doen, maar ik blijf focussen op wat levert het mij op dat is vaak vele vele malen groter en waardevoller dan de investering..

Gerelateerde artikelen

Reacties